Wonca Haberleri: Ağustos

Başkandan;

WONCA Dünya’nın “her aileye bir aile hekimi” vizyonunu tırmanılması zor bir dağ olarak tanımlamış Prof. Richard Roberts bu ay ki köşesinde ve aile hekimliğinin sorunlarını tasvir etmeye bu metafor üzerinden devam etmiş. Deneyimli dağcıların bazı bölgelerde tırmanmanın kolay, bazı bölgelerde zor olduğunu söylediğini ve bu zorlukların hem üstümüzdeki atmosferden  hem altımızdaki topraktan kaynaklandığını söyleyerek, yakın zamanda yaptığı Romanya, Danimarka, İspanya ve Brezilya ziyaretlerinin aile hekimliği üzerindeki fırtına bulutlarını görünür kıldığını söylüyor.

Global ekonominin düzelmesi ile bulutların dağılmasını umduğunu ve Dünyanın yerine yerleşmesini beklediğini söylerken duyulmakta olan gök gürültüsü ve tremorların sağlık sistemi ve bizler için önemli uyarılar olması gerektiğini söylüyor.

Prof. Roberts incelemesini iki bölümde yapacağını söylerken bu sayıda aile hekimliği açısından güçlü ve eski bir geleneği olan Danimarka ile aile hekimliğinin ilerlemesinde güçlüğü olan Romanya’yı ele alacağını söylüyor.

Detaylı bilgiye ekteki dosyalardan ulaşabilirsiniz.

This article was published under the category WONCA Haberleri on 16/08/2011 00:00.