VdGM Mart 2021 Madrid-İspanya Online Konferans Değişim Program
Son Başvuru Tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 23:59


Yurt dışındaki aile hekimliği uygulamalarını deneyimlemek isteyen tam zamanlı aile hekimliği asistanları ve ilk beş yılındaki aile hekimliği uzmanları için açıklanan 2021 yılının ilk VdGM değişim programı 24-25 Mart tarihleri arasında İspanya’nın Madrid kentinde sanal değişim olarak gerçekleştirilecektir.


Değişim programı kapsamında yapılacak klinik konsültasyonları gözleyerek ve 22. Asistan Kongresi ve 3. Madrid Aile Hekimleri Birliği Kongresi’ne ( SoMamFyC, Sociedad Madrileña de Medicina de Familia y Comunitaria) sanal olarak katılarak İspanya’daki aile hekimliği uygulamalarını deneyimleyebilir, programa dahil olan sosyal etkinliklere katılarak da İspanya’nın kültürü ve sosyal yaşamı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Program detayları;
*Birinci basamak değişim programı: 24 Mart 2021de saat 10:30-13:30 arası online olarak gerçekleşecek programda 3 farklı birinci basamak muayenesi gözlemleme fırsatı bulacağız.

*Kongre:

-25 Mart 2021de gerçekleştirilecek 22. Asistan Kongresi’ne ve 3. Madrid Aile Hekimleri Birliği Kongresi’ne ( SoMamFyC )(Sociedad Madrileña de Medicina de Familia y Comunitaria) ücretsiz katılım imkanı
-Kongre dili: Temel aktiviteler İspanyolca düzenlenirken “Adaletsizlik” isimli ilgi çekici bir workshop İngilizce de düzenlenecektir.
-Her iki aktiviteye de katılmak isteyen tüm katılımcıların, seçtikleri bir vaka ile ilgili olarak bilimsel komiteye bildiri özet göndererek Bildiri Özeti Yarışması’na katılmaları zorunludur. Dil seçimi serbesttir. (İngilizce veya İspanyolca) En iyi bildiri özeti sözel sunum için seçilecektir.
-Sadece Sanal Değişim Programı’na katılan katılımcılar (Kongrelere katılmayanlar) için bildiri özeti gönderimi zorunlu değildir.

*Sosyal Program:
-Kongre süresince yapılacak kahve molaları ve sosyal program amaçlı aralar boyunca hem ülkelerimizde bizim günlük aile hekimliği uygulamalarımız hakkında tecrübelerimizi paylaşıp hem de Madrid’in önemli ve turistik yerleri konusunda bilgi edinme fırsatımız olacaktır.
-Hem sanal konferans hem de kongreye katılacaklar için 9 kişilik, sadece sanal konferans değişim programına katılacaklar için 15 kişilik kontenjanımız vardır.

Değişim programlarına başvuracakların;

· İletişim bilgilerini,
· Dil yeterliliğini (İngilizce ve İspanyolca);
· Aile hekimliği disiplinine, aile hekimliği ile ilgili organizasyonlara, WONCA’ya, VdGM’ye olan ilgisi ile bu konulardaki akademik/sosyal çalışmalarını (sunum ve posterlerini)
· VdGM Değişim Programlarına ilgisini

(ülkemizdeki bir değişim programının organizasyonunda görev almış, ev sahipliği yapmış olması, bir başka VdGM değişim programlarına katılmış veya başvuruda bulunmuş olması…vb);
· Yurtdışı tecrübesini;
· Kişisel özellikleri ve meslek dışı ilgi alanlarını;
· Ülkemizi en iyi şekilde temsil etme isteğini;
· Son olarak da değişime katılarak elde edeceği deneyimleri ülkemizdeki meslektaşlarımızla paylaşma planlarını (sunum, poster, sosyal medya…vb)

bilgilerini içeren bir CV (İngilizce) ile neden bu değişim programına katılmak istediğini anlatan motivasyon mektubunu (İngilizce) en kısa zamanda tarafımıza göndermeleri rica olunur.

Not:
- Katılım için tam zamanlı aile hekimliği uzmanlık öğrencisi veya genç aile hekimliği uzmanlı (ilk 5 yılında) olma şartı vardır.
-Bu değişim programına katılmak, katılımcıların ilerideki değişim programlarına katılmalarında engel teşkil etmeyecektir
- Bu değişime katılmak için İngilizce olarak yazılmış motivasyon mektubu ve İngilizce olarak yazılmış özgeçmişinizi ‘WORD’ formatında hippokratesturkey@gmail.com adresine hem değişime hem kongreye katılacaklar bu akşama kadar, sadece değişime katılmak isteyenler en geç 5 Mart 2021 tarihi saat 23:59’a kadar başvurmaları gerekmektedir.

Başvuru adresi: hippokratesturkey@gmail.com
Son Başvuru Tarihi: 5 Mart 2021 Cuma 23:59

This article was published under the category Vasco Da Gama Haberleri on 02/03/2021 12:00.