VdGM Junior Researcher Award


Vasco da Gama Hareketi (VdGM)‘nin, aile hekimliği ve birinci basamağa yönelik bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlediği Genç Araştırmacı Ödülü (Junior Researcher Award) yarışmasına bu yıl da başvurular kabul edilmeye başlanmıştır.

Yarışmaya katılabilmek için gerekli şart aile hekimliği asistanı veya uzmanlığının ilk 6 yılını tamamlamamış uzman doktor olmaktır. Katılımcıların sunacağı araştırma projelerinin aile hekimliğine ve birinci basamak sağlık hizmetlerine önemli bir katkıda bulunması beklenmektedir.

Ülkemiz genelinde son başvuru tarihi; 25 Nisan 2022 olarak belirlenmiştir.

Ödüller
VdGM Avrupa Konseyi tarafından değerlendirilecek projelerden en çok beğenilen ve finale kalan 3 projenin sahibinin, araştırmalarını Londra’da yapılacak olan WONCA Avrupa Kongresi 2022’e katılarak sunması beklenmektedir. Kazanan kişi kongrenin kapanış töreninde duyurulacaktır.

Birinci olan araştırmanın sahibine 1100 € ödül verilecek, Medmastery 'e 1 yıllık ücretsiz üyelik sağlanacak ve BJGP Research Konferansı'na ücretsiz kaydı yapılacaktır. Ayrıca çalışma özeti, özgeçmişi ve fotoğrafı ile beraber ismi VdGM Avrupa web sitesinde Champions of Research ‘te yer alacaktır. Diğer iki finalist araştırmanın sahibine ise 450 şer € ödül verilecek ve 1 yıllık ücretsiz Medmastery hediye edilecektir. Ayrıca 5 araştırmacıya da teselli ödüllü takdim edilecektir.


Siz de ülkemizi temsil etmek, çalışmanızı Avrupa'ya duyurmak, “Genç Araştırmacılar Şampiyonları” arasında yer almak istiyorsanız en geç 25 Nisan 2022 ‘ye kadar başvurularınızı gerekli tüm belgeler ile birlikte hippokratesturkey@gmail.com adresine yapabilirsiniz.

Gerekli belgelerle ilgili tüm detaylar https://vdgm.woncaeurope.org/.../earn-junior-research... linkindeki eklerde yer almaktadır. Dosyaları ayrıntılı incelemeniz ve orada belirtilen formatta bir başvuru hazırlamanız gerekmektedir. Her katılımcı yalnızca bir araştırma projesi gönderebilmektedir.

VdGM Türkiye Ödüller ve Burslar Koordinatörlüğ

This article was published under the category Vasco Da Gama Haberleri on 01/04/2022 10:00.