TAHUD 2. Bölgesel Toplantısı “Ergen Sağlığı Kursu“ 7 Nisan 2012 tarihinde İzmir’de gerçekleşti. 

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği 2. Bölgesel Toplantısı “Ergen Sağlığı Kursu“ 7 Nisan 2012 tarihinde İzmir’de gerçekleşti. 

Kursun açılışı TAHUD İzmir şube başkanı Dr. Şehnaz Hatipoğlu, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Kurtuluş Öngel konuşmaları ile başladı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de İzmir ilinde verilen adolesan sağlığı hizmetleri konusunda bilgi verdi.

Ergen dönemin fiziksel-cinsel-psikolojik gelişimi, beslenme, sık karşılaşılan sorunları, ergenlerle görüşme tekniklerini, fiziksel muayene ve biyokimyasal takipler, bilgisayar ve adolesan, ergen sağlığı ve danışmanlık Merkezlerinin anlatıldığı kurs 70 kişilik katılımla gerçekleşti.

Sağlık konusu dışında Karşıyaka Adliyesi 1. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi Murat Aydın tarafından anlatılan çocuk istismarı ve istismarın ortaya çıkarılmasında hekimin rolü konusu da katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

İzmir’in 3. basamak eğitim hastanesine bağlı, ayrı binada yer alan ilk ergen sağlığı merkezi ÇİDEM sorumlusu Dr. Nurdan Tekgül ve ekibi de ergen sağlığı ve danışmalık merkezi olarak çalışmalarını anlattı. 

This article was published under the category Aile Hekimliği Haberleri on 11/04/2012 00:00.