Karadeniz 1. Aile Hekimliği Günleri

http://www.kahg.org

Sizleri bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz 1. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri’ne davet etmekten mutluluk duymaktayız. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’de sayıları gittikçe artan Aile Hekimliği akademisyenleri ile sahada çalışan Aile Hekimi olarak çalışan meslektaşlarımızı ortak bir bilimsel bir platformda bir araya getirmek asıl amacımız. Bu şekilde sahada çalışan arkadaşlarımızın eğitim ihtiyaçlarına karşılık vermek ve çok hızlı değişen tıp dünyasında en güncel bilgi ve becerilerle donanmalarına yardımcı olmak dışında akademisyenlerimizin de birinci basamakta özverili bir şekilde çalışan hekimlerimizin yaşadıkları ile ilgili farkındalıklarını artırmayı hedefliyoruz.

Her yıl sahadan gelen geribildirimlerle bir tema seçmeyi planladık. Bu yıl sahada çalışan meslektaşlarımızdan özellikle yeni uygulamaya konan ve kronik hastalık taramaları ile ilgili Hastalık Yönetim Platformu (HYP) hakkında geribildirimler aldık. Bu yüzden bu yılın temasını kronik hastalıklar olarak belirledik. Hipertansiyon, prediyabet, diyabet, astım ve obezite gibi konularda konunun uzmanı akademisyenlerle oturumlar planladık.

Tarih olarak aziz Atatürk’ün Bandırma Vapurundan Samsun limanına inip attığı ilkadım ile milli mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs’ı seçtik. Bu tarihin biz Aile Hekimleri için bir önemi daha var: WONCA tarafından 2010 yılından bu yana “Dünya Aile Hekimi Günü” (World Family Doctor Day) olarak kutlanmakta.

Bu özel günde birinci basamakta güncel konuları zengin bir bilimsel program çerçevesinde paylaşmak, saygın konuşmacıları dinlemek, sözel ve poster bildirileri sunmak, bilgi ve becerilerimizi güncellemek, fikir ve deneyim paylaşımında bulunmak, bilimsel iş birliği fırsatları yaratmak, yeni meslektaşlarla tanışmak ve eski dostlarla hasret gidermek üzere 18-19 Mayıs 2022 tarihlerinde sizleri ilkadım şehri olan Samsun’a davet ediyoruz.

Düzenleme Kurulu adına
Doç. Dr. Erdinç YAVUZ


Samsun Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniği

This article was published under the category Etkinlikler on 27/01/2022 12:00.