Genel Kurul Duyurusu

Değerli TAHUD Üyeleri,

Gündemini daha önce sizlere ilettiğimiz Genel Kurulla ilgili hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.

Dernek Tüzüğü’nde değişiklik yapılması gündemimizin önemli maddelerinden biridir. Yine hatırlayacağınız gibi iki yıl önce yapılan gecen genel kurulda da Tüzük değişiklikleri gündeme gelmişti. Ancak daha önceden hazırlık yapılarak üyelerin tartışmasına acilmiş olmaması nedeniyle Genel Kuruldaki kısıtlı zaman içinde yeterince tartışılamayacağı dikkate alınarak, Genel kurul tarafından yalnızca tüzük değişikliklerinin ele alınacağı olağanüstü bir genel kurula ya da bir sonraki genel kurula ertelenmişti.

Merkez Yönetim Kurulu olarak tüzük değişikliği ile ilgili çalışmaları gecen genel kuruldan bu yana sürdürdük. Hukuk islerinden sorumlu MYK üyemiz hukuk büromuzla birlikte önceki yönetimin hazırlamış olduğu değişiklik önerilerini esas alarak bir çalışma yaptı. Daha sonra hazırlanan değişiklik önerileri dernekler masasının görüşüne sunuldu. Bu çalışmalar yapılırken tüzüğümüzle ilgili yeni değişiklik gereksinimleri de gündeme geldi. Bunları da değerlendirerek hazırladığımız metinler dernek web sitesinden sizlerin görüş ve önerilerine sunuldu. Amacımız önceden tüm üyelerimize görüş oluşturma fırsatı sağlayarak ve web üzerinden tartışarak Genel Kurula hazırlıklı gitmek ve genel kurulda ki sınırlı süreyi verimli kullanmaktı.

Tüzük değişikliği önerileri avukatlarımız tarafından genel kurulda ele alınacak şekilde tek tek hazırlandı. Her bir değişiklik ayrı ayrı görüşülüp değerlendirilecek ve oylanacaktır. Kuskusuz değişiklik önerilerini ele alma sekli konusunda Genel Kurul karar verici en üst organdır.

Tüzüğümüzde değişiklik gerektirecek derneğimizin yönetimini etkinleştirici birçok öneri daha yapılabilir. Ancak bu konuların olgunlaşması ve yeterince tartışılması için zaman gerektiği de ortadadır. Bu nedenle ön hazırlıkları yapılmış ve tartışmak için yeterince zaman ayrılmış değişiklik önerilerini gündeme almakta yarar vardır.

Genel Kurulda buluşmak dileğiyle saygılar sunarız.

TAHUD Merkez Yönetim Kurulu

This article was published under the category Dernekten Haberler on 24/11/2010 00:00.