EYFDM Junior Researcher Award 2024
Son Başvuru Tarihi: 1 Mayıs 2024
Başvuru Adresi: eyfdmturkiye@gmail.com


EYFDM’nin, genç aile hekimlerini birinci basamağa yönelik araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla her yıl düzenlediği Genç Araştırmacı Ödülü (Junior Researcher Award) yarışmasına bu yıl da başvurular kabul edilmeye başlamıştır. Başvuru sahiplerinden geliştirdikleri araştırma projesini ayrıntılı olarak tanımlamaları istenecek ve finalistler Dublin'deki WONCA Avrupa Konferansı'nda bu projeyi sunmaya davet edilecektir.

Araştırma projesi ileri düzeyde bir araştırma projesi olmalı ve birinci basamak sağlık hizmetleri alanında önemli bir katkı sağlamalıdır. Hem tamamlanmış hem de halen devam etmekte olan araştırma projeleri kabul edilmektedir.

Ülkemiz genelinde son başvuru tarihi; 1 Mayıs 2024 olarak belirlenmiştir. Adaylar aile hekimliğinde araştırma görevlisi olmalı veya aile hekimliği uzmanlığının ilk 6 yılı içerisinde bulunmalıdır.

Başvuru Evrakları
- Aile hekimliği uzmanlık eğitiminde veya aile hekimliği uzmanlığının ilk 6 yılı içerisinde bulunulduğuna dair resmi bir belge
- Adayların kendilerini tanıttığı ve araştırma projesinin temelinde yatan motivasyonlarını açıkladıkları başvuru mektubu (En fazla 500 kelime)

Proje teklifi
- Belgeler PDF formatında gönderilmelidir.
- Her katılımcı yalnızca bir araştırma projesi gönderebilmektedir.
Tüm bunların 1 Mayıs 2024 tarihine kadar eyfdmturkiye@gmail.com mail adresine gönderilmesi gerekmektedir.

Türkiye genelinde en fazla 2 başvuru seçilecek ve EYFDM Merkez Yönetim Kurulu’na gönderilecektir. Jüri tarafından Avrupa geneli 3 finalist seçilecektir ve 15 Haziran'a kadar duyurulacaktır. WONCA Avrupa Konferansı’nda finalistlerin yapacağı sunum sonrasında jüri kazananı seçecektir. Kazanan WONCA Avrupa Konferansı Kapanış Töreninde duyurulacaktır.

Birinci olan araştırmanın sahibi 650 € ödül alacak ve Junior Researcher Award 2025 için jüri üyesi olacaktır. Diğer iki finalist araştırmanın sahibine ise WONCA Avrupa 2024 için kayıt ücretinin geri ödemesi (kişi başı maksimum 350 €) yapılacaktır. Finalistler WONCA Avrupa Konferansı’nda projelerini sunmaları halinde ödüle hak kazanacaklardır.

Ayrıntılı bilgiye https://eyfdm.eu/website/uncategorized/junior-research-award-2024/ sitesinden erişebilirsiniz.

EYFDM Türkiye

This article was published under the category Vasco Da Gama Haberleri on 24/03/2024 17:00.