Esas Kaygımız Eğitim

"TAHUD olarak amacımız aile hekimliği uzmanlık eğitimlerinin özendirilmesi ve yaygınlaştırılması. Bu başarıldığı durumda ilerleyen yıllarda Türkiye’nin sağlık sorunlarının çoğu çözülecektir."

Dünyada birinci basamak yapılanmasının olduğu ülkelerde organizasyonun en önemli ayaklarından birini de aile hekimliği uzmanları oluşturuyor. Aile hekimliği uzmanları, dünyanın çeşitli ülkelerinde uygulanan farklı sistemler içerisinde birinci basamak hizmetlerini topluma götürmede önemli görevler üstleniyorlar.
 
Türkiye’de birinci basamak hizmetleri penceresinden bakıldığında aile hekimliği uygulaması giderek yaygınlaşıyor. Bu uygulamanın bugüne kadarki gelişimi nasıl oldu? Bugün gelinen noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Türkiye’de çok uzun yıllardır birinci basamak hizmetleri ile ilgili bir kavram karışıklığı var ortada. Bu karışıklığın nedenlerinden biri de Sağlık Bakanlığının son dönemdeki reform uygulamalarını hayata geçirirken kullandığı kavramlar. Herkes aile hekimliği sistemi diye bir oluşumdan bahsediyor. Biz aile hekimliği uzmanları olarak Sağlık Bakanlığının son dönemdeki aile hekimliği uygulamalarını bir sistem olarak adlandırmıyorum.
 

Birinci Basamak Dergisinde Yayınlanmış olan röportajın tamam için tıklayınız.

This article was published under the category Dernekten Haberler on 18/03/2010 00:00.