Beşinci Yılında Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Sempozyumu TAHUD Duyurusu

TÜRKİYE AİLE HEKİMLERİ UZMANLIK DERNEĞİ’NDEN DUYURU

Türk Tabipleri Birliği Pratisyen Hekimler Kolu’nun düzenlediği “Beşinci Yılında Aile Hekimliği Pilot Uygulaması” Sempozyum ve Çalıştayı bu hafta sonu Ankara’da yapılıyor. Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Sempozyuma ve içinde yer alan iki panele katılmaya davet edilmiştir ve katılacaktır.

Bu sempozyum ve çalıştay tümüyle TTB Pratisyen Hekimler Kolu tarafından düzenlenmektedir. Ocak ayında Türk Tabipleri Birliği’nin davetiyle birinci basamakta çalışan hekimlerin temsilcileri olarak TAHUD, AHEF, Pratisyen Hekimlik Derneği ve TTB içindeki Pratisyen Hekimler Kolu bir araya gelmiş ve uygulamadaki sorunlarımız konusunda görüş alışverişinde bulunmuştuk. Bu toplantıda özellikle özlük haklarımızla ilgili sorunlar ve yapılabilecekler konusunu ele alacağımız ortak bir sempozyum yapma kararı da almıştık. 27–28 Şubat tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan sempozyum ve çalıştay, ortak düzenlenmesi düşünülen bu sempozyum değildir. Hafta sonundaki sempozyum aile hekimliği uygulamasının beş yılını değerlendirmeyi hedefleyen bir toplantıdır. Birinci basamakta çalışan hekimlerin temsilcisi derneklerin düzenleyeceği sempozyumun konusu ise özlük haklarımızdır ve tarihi/yeri henüz belirlenmiş değildir.

Hafta sonu yapılacak Beşinci Yılında Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Sempozyumunda TAHUD olarak iki panelde yer alacağız:

  • Uzm. Dr. Murat Çevik Aile hekimliği uygulamasında aile hekimliği uzmanlarının yaşadıklarını katılımcılarla paylaşacaktır. Bu sunum için bir süredir web sitemiz üzerinden üyelerimizin ve uygulamadaki aile hekimliği uzmanlarının görüş ve önerilerini almaktayız.
  • Meslek eğitimi panelinde ise Prof. Dr. Okay Başak Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi üzerine konuşacaktır.

Derneğimizin uzmanlık eğitimi konusunda düşündükleri bilinmektedir ve daha önce sizlerle birçok kez paylaşılmıştır. Yeterlik Kurulumuzun hazırladığı uzmanlık eğitimi programı görüşlerimizin temelini oluşturmaktadır. Geçtiğimiz Ocak ayında Antalya’da toplanan Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi Müfredatı, Standartları ve Rotasyon Alan ve Sürelerinin Belirlenmesi Komisyonu’nda da Derneğimizin ve Yeterlik kurulumuzun görüşleri doğrultusunda bir uzlaşı oluşmuştur. Derneğimizin ve Yeterlik kurulumuzun görüşleri ve hazırlıkları sürekli üyelerimizle ve ilgili kamuoyuyla paylaşılmaktadır. Yeterlik Kurulumuzun konuyla ilgili kaynak metinlerini, yenilenen ve sürekli gelişen web sitemizde bulabilirsiniz.

Panel konuşmaları için hazırlıklarımız sürmektedir. Katkı vermek isteyen arkadaşlarımız web sitemizdeki tartışma grubundan ve Derneğimizin e-posta adresinden (tahud.myk@gmail.com) bize ulaşabilirler.

TAHUD olarak sempozyuma katılacağız ve görüşlerimizi tüm diğer katılımcılarla paylaşacağız ve savunacağız. Tüm üyelerimizi, aile hekimliği uzman ve asistanlarını Sempozyuma katılmaya, Sempozyumda yapılacak tartışmalarda aktif olarak yer almaya ve beş yıllık aile hekimliği uygulamalarını aile hekimliği disiplini ve uzmanlık alanı bakışıyla değerlendirmeye çağırıyoruz.
Saygılarımızla…

TÜRKİYE AİLE HEKİMLERİ UZMANLIK DERNEĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU

This article was published under the category Dernekten Haberler on 24/02/2010 00:00.