Anıtkabir Ziyareti ve Halk Sağlığı Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcısı ile Görüşme

TAHUD MYK Genel Başkanı Prof. Dr. Güzin Zeren Öztürk, Genel Sekreteri Uz. Dr. Ali Öztürk, Sayman Dr. Öğr. Üyesi Erhan Şimşek ve TAHUD Ankara Şube Başkanı Doç. Dr. İsmail Arslan Genel Kurul sonrası ilk ziyaretlerini cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtkabir’deki manevi huzurunda gerçekleştirdiler.

Akabinde Halk Sağlığı Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Kaygusuz, Halk Sağlığı Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman Özsarı ve Aile Hekimliği Eğitim ve İzleme Daire Başkanı Uzm. Dr. Tuğba Güler SÖNMEZ ile oldukça verimli geçen bir görüşme gerçekleştirdiler.

Toplantı ana gündemini TAHUD MYK tarafından hazırlanan raporun ana başlıkları olan TAHUD ile HSGM arasındaki iletişimin ve işbirliğinin artırılması, ortak eğitim faaliyetleri ve işbirliği içinde rehber hazırlama, sahada çalışan veya çalışmak isteyen uzmanların en büyük sorunlarından biri olan 3:1 kuralı, il içi kuralarda uygulama farklılıkları, ilaç reçetelendirme ve raporlarında SUT engelleri, HYP’nin daha işlevsel hale getirilmesi, ASÇ problemleri, EASM problemleri tek tek konuşularak raporumuz sunuldu.



 




 

This article was published under the category Dernekten Haberler on 03/05/2024 12:00.