Aile Hekimliğine Geçecek İller ve Hazırlıklarımız

Değerli meslektaşımız,

Gündemimiz yine yoğun. Sağlık Bakanlığı, 2010 yılı sonuna dek tüm illerde aile hekimliği uygulamalarını başlatmayı hedefliyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken sizden gelen ihtiyaç ve talepler doğrultusunda TAHUD olarak biz de gündemimizi belirliyor ve çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Aile hekimliğine yeni geçecek iller ile ilgili gelişmeler ve sizden gelen öneriler üzerine yapmayı planladıklarımızı şöyle özetleyebiliriz;

1. Güneydoğu Avrupa Aile Hekimliği Kongresi sırasında bir genel üye toplantısı yapacağız. Bu bir ilk olacak ve bundan sonra TAHUD kongreleri sırasında bunu bir alışkanlık haline getirmeyi planlıyoruz. Aile hekimliği uygulamasına geçilmekte olan illerde yaşanan sorunlar ve üyelerimizin talepleri, sürekli mesleki gelişim programımızın sunulması ve tartışılması, TAHUD web sitesi çalışmalarının tanıtılması ve tartışılması temel gündemimizi oluşturuyor. Mesleğimiz konusunda yeni gelişmeleri takip etmek, eksiklerimizi gidermek, gündemimizdeki önemli konuları ele alarak, bunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek hedeflerimizdir. Hepinizi ortak çözümler üretmek için bu toplantıda bir araya gelmeye çağrıyoruz.

2. Yeni uygulamaya geçecek illerimizdeki aile hekimliği uzmanı arkadaşlarımız arasında bir hareket başlamıştır. Öncelikle internet ortamında bir araya gelerek ortak bir platform oluşturma çabasındadırlar. TAHUD olarak bu oluşumları yakından takip ediyoruz ve destekliyoruz. Bu platformlarda oluşturulan öneri ve talepleri almaya çalışıyoruz. Üyelerimizden istek gelmesi durumunda bu illerde de toplantılar planlanacaktır.

3. Bir yandan üyelerimiz ile yakın iletişim içinde stratejilerimizi planlarken, bir yandan da Sağlık Bakanlığı bürokratları ile temaslarımızı sürüdürüyoruz. İlk olarak Sayın Dr. Seracettin Çom, Sayın Dr. Halil Ekinci ve Sayın Dr. Savaş Akbıyık’a son gelişmeler ile ilgili üyelerimizin talep ve dileklerini yazılı olarak iletmiş bulunuyoruz. Bu taleplerimizi çok farklı platformlarda iletmeye ve bunların takipçisi olacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta toplanacak olan “Aile Hekimliği Bilimsel Danışma Kurulu”, bu amaç için önemli bir fırsat olacaktır. Bu konuda hazırlıklarımızı sürdürmekteyiz.

4. Üyelerimizle yapacağımız toplantılarda oluşacak eğilimler ve öneriler doğrultusunda yeni girişimlerde bulunacağız. Her türlü öneriniz, yol haritamızı belirlememize yardımcı olacaktır.

Saygılarımızla,
TAHUD MYK

This article was published under the category Dernekten Haberler on 26/03/2010 00:00.