3. Ulusal Aile Hekimliği Araştırma Günleri

Sayın Meslektaşlarım,

3. Ulusal Aile Hekimliği Araştırma Günleri’ni 9-11 Kasım 2012 tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirmenin gururu içerisindeyiz. Tüm araştırma dostlarını bekliyoruz. Bu kez programımızda yine araştırma alanında çeşitli etkinlikler yer alıyor.

BİLDİRİ VE POSTERLER  (8-11 Kasım 2012)

Bilindiği gibi bu etkinlikte katılımcılar tamamlamış oldukları araştırmaların yanı sıra henüz devam etmekte olan çalışmalarının ara sonuçlarını sunabilmekte veya planlama aşamasında oldukları çalışmaları “Bir Fikrim Var” oturumlarına getirerek deneyimli araştırmacılardan hem araştırma konusu hem de araştırma deseni ile ilgili geribildirim alabilmektedirler. “Bir Fikrim Var” oturumları tez aşamasında bulunan uzmanlık öğrencilerinin tezlerini planlayabilmeleri için bulunmaz bir fırsat oluşturmaktadır. Aynı zamanda tüm birinci basamak araştırmacıları, eğer dilerlerse, çalışmalarına ortak bulabilmektedirler.

Kongrede sunulan bildiriler Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği’nin bilimsel yayın organı olan Aile Hekimliği Dergisi’nde yayınlanacaktır.

AİLE HEKİMLİĞİNDE ARAŞTIRMA EĞİTİMİ (8-9 Kasım 2012)

Genç araştırmacıların araştırma alanında kendilerini geliştirmeleri, bilgi ve deneyim kazanmaları amacı ile çeşitli kurslar düzenlenmiştir. Bir disiplinin hak ettiği yere kavuşabilmesi ve gelişmesini sürdürebilmesi, ancak kendi sorularına kendi alanında yanıtlar verebilmesi ile olasıdır. Bu da özgün araştırmalar yolu ile sağlanabilir. Bilimsel anlamda hala genç olan disiplinimizin gerek global gerekse ulusal anlamda bir çok araştırmaya gereksinimi vardır.  Aile Hekimliğinde Araştırma Eğitimi amacı ile hazırlanmakta olan kurslar genç araştırmacıların araştırma yöntemleri, desenleri, analizleri konusunda bilgi ve deneyimlerini arttırmaya yönelik olarak hazırlanmaktadır.  Bu amaçla:

  1. Niteliksel Araştırma Yöntemleri Kursu (1),
  2. Niceliksel Araştırma Yöntemleri Kursu (1),
  3. SPSS Eğitimi Kursu,
  4. Niceliksel Araştırma Yöntemleri Kursu (2): Olgu Kontrol Deseni

olmak üzere dört ayrı kurs planlanmıştır.

ULUSLARARASI PAYLAŞIM

Dünyada aile hekimliğinde araştırma alanında saygın bir yere sahip bilim insanlarını Türkiye Aile Hekimleri ile bir araya getirmeye devam ediyoruz.  Bu yıl dünya çapında iki davetlimiz olacaktır. Bunlarda ilki, Kanada Western Ontario Üniversitesi’nden Prof Dr. Thomas Freeman, “McWhinney’s A Textbook of Family Medicine” kitabının ikinci yazarı olup aile hekimliğinde son 20 yıldaki başlıca araştırma konuları ile ilgili bir konferans verecektir. İkinci davetlimiz, yine aynı üniversiteden Prof. Dr. Moira Stewart, ise “Patient Centered Medicine: Transforming the Clinical Method” kitabının başyazarıdır. Aile Hekimliği Araştırma Günleri sırasında hasta merkezli klinik yöntem ile ilgili bir konferans verecektir. Ayrıca her iki davetlimiz tarafından aile hekimliğinde eğitim ve araştırma ile ilgili konuların yer aldığı bir çalıştay düzenlenecektir.

Bu yıl hem kongre hem de kurs katılımcılarına destek sağlamak amacı ile TÜBİTAK Yurtiçi Bilimsel Etkinlikleri Destek Programı’na başvurulmuştur. 

Saygılarımla

Prof. Dr. Dilek Güldal
AHAD YK Başkanı

Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgiye kongre internet sitesi ya da akademi internet sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Akademi Web Sitesi:      http://www.tahad.org

Kongre Web Sitesi:          http://ahag2012kasim.com/

 

ÖNEMLİ TARİHLER

Son bildiri gönderme tarihi:         19 Kasım 2012

Son kurs başvuru tarihi:              06 Kasım 2012

Son çalıştay başvuru tarihi:          06.10.2012

 

This article was published under the category Dernekten Haberler on 28/09/2012 00:00.