3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi, 16 – 19 Mayıs 2024, Samsun


İlk kez 2022 yılında Karadeniz Aile Hekimliği Günleri ismiyle başladığımız bu yolculukta iki çok güzel kongre gerçekleştirdik. Aile Hekimliği camiasında gittikçe daha çok söz sahibi olmaya başlayan Karadeniz bölgesindeki Aile Hekimliği akademisyenlerini ve sahada uygulamada çalışan aile hekimlerini bir eğitsel aktivite çerçevesinde bir araya getirmeyi amaçlayan kongrelerimize gösterdiğiniz yoğun ilgi her yıl daha da büyük bir hevesle çalışmamız için bizi motive ediyor. Buna uygun olarak önümüzdeki yıl kongremizin ismini Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi olarak güncellemeyi uygun gördük.

İlk yıl kongre temamızı “Birinci basamakta Kronik Hastalık Yönetimi”, geçen sene ise "Koruyucu Hekimlik” olarak belirlemiştik. Bu yılki kongre temamız ise Aile Hekimliği ve Güncel Tıp olacak. Sağlık hizmetlerinde baş döndürücü bir hızda gerçekleşen gelişmeleri ve pandemi sonrası yaşanan değişiklikleri konusunun uzmanı değerli hocalarımızla ayrıntılı olarak irdeleyeceğiz. Amacımız yine katılımcılarımızın klinik pratiklerine olumlu katkılar yapmak olacak. Bu yıl da Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Tokat, Çorum, Amasya, Sinop ve Türkiye'nin dört bir yanından Aile Hekimliği akademisyenleri, uzmanlık öğrencileri, aile hekimliği uzmanları ve aile hekimlerini bir araya getirmeyi umuyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çeşitli etkinliklerle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı ile 19 Mayıs WONCA Dünya Aile Hekimleri Günü’nü kongremizde coşkuyla kutlamayı umuyoruz.

Cumhuriyetimizin 101. yılında 16-17-18-19 Mayıs 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi’nde sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Düzenleme Kurulu adına

Prof. Dr. Erdinç YAVUZ
Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi
Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı
https://www.kahg.org

This article was published under the category Etkinlikler on 20/03/2024 18:00.