22-24 Kasım 2017 Fransa - Montpelier VdGM Konferans Değişim Programı

Değişim programı kapsamında yapılacak klinik gezileri ve 17. Akademik Kurul Ulusal Kongresi'ne (17e Congres National de CNGE Coliege Academique) katılarak Fransa’daki Aile Hekimliği uygulamalarını deneyimleyebilir; programa dahil olan sosyal programlara katılarak da Fransa’nın kültürü ve sosyal yaşamı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
 
Bu sene bir ilk olarak bu kongre FAYR-GP ( French Association of Young Researchers ve Saint Exupery Network aracılığıyla uluslararası katılımcılara da ev sahipliği yapacaktır. Tamamen İngilizce yapılacak olan ve 15 dakikalık 3 adet sunum içeren bir workshop da yapılacaktır. Bu workshop çalışmalarınızı ve araştırma projelerinizi sunmanız için eşsiz bir fırsat sunmaktadır.
 
Katılımcılar kongre öncesi değişim programına da dahil edilmektedir. Her katılımcı bir aile hekiminin çalışmalarını gözlemlemek ve tecrübelerini onunla paylaşmak için yanında vakit geçirecek ve böylelikle Fransız Aile Hekimliği modeli hakkında bilgi sahibi olabilecektir.
 
 Program detayları;

  • 20-21 Kasım arasında Aile Sağlığı Merkezi gözlemciliği
  • 22-24 Kasım’da gerçekleştirilecek 17. Akademik Kurul Ulusal Kongresi’ne ücretsiz katılım ve katılımcıların kendi araştırmalarını sunacakları İngilizce oturumda konuşmacı olma imkanı
  • Program boyunca akşamları yapılacak sosyal programlar
  • Toplam katılımcı kontenjanı 3’dür ve bu katılımcıların farklı ülkelerden olması hedeflenmektedir.
  • Program sırasınca ücretsiz konaklama opsiyonu olmayıp, ücretsiz konaklama sağlanabilmesi için çalışmalar VdGM Fransa Değişim grubu tarafından devam etmektedir ancak aksi söylenene kadar konaklama ve ulaşım masrafları katılımcıların kendisi tarafından karşılanacaktır. Montpelier şehri turistik bir şehir olduğu için uygun konaklama seçenekleri bulunmakta olduğu ilan metninde belirtilmiştir. 

*Klinik gözlemler sırasındaki hasta-hekim görüşmeleri ve kongredeki konuşmaların keynote speaker'lar ve workshop hariç Fransızca olduğunu katılacaklara Fransızca bilme zorunluluğu olmamakla birlikte yeterli seviyede Fransızca konuşabilen katılımcıların daha verimli bir değişim haftası geçireceği ilan edilen duyuruda açıkca belirtilmiştir.
 
Değişim programlarına başvuracakların;

  • İletişim bilgilerini,
  • Dil yeterliliğini (İngilizce başta olmak üzere varsa Fransızca yabancı dil yeterliliği)
  • Aile hekimliği disiplininine, aile hekimliği ile ilgili organizasyonlara, WONCA’ya, VdGM’ye olan ilgisini  açıkladıkları ve bu konulardaki akademik/sosyal çalışmalarını (bildiri ve konuşmalarını içeren)
  • VdGM değişim programlarına olan ilgisini (ülkemizdeki bir değişim programının organizasyonunda görev almış, ev sahipliği yapmış olması, bir başka ülkedeki VdGM değişim programlarına katılmış veya başvuruda bulunmuş olmas vb),
  • Yurtdışı seyahat veya çalışma tecrübesini,
  • Kişisel özellikleri ve meslek dışı ilgi alanlarını,
  • Ülkemizi en iyi şekilde temsil etme isteğini,
  • Son olarak da değişime katılarak elde edeceğiniz deneyimleri ülkemizdeki meslektaşlarımızla paylaşma planlarını (sunum, poster, sosyal medya vb) bilgilerini içeren bir CV (İngilizce) , neden bu değişim programına katılmak istediğini anlatan motivasyon mektubunu (İngilizce) ve araştırmalarına ait bildiri özetini en kısa zamanda tarafımıza göndermeleri rica olunur.

 
Başvuru adresi: hippokratesturkey@gmail.com
Son Başvuru Tarihi: 15 Ekim 2017 Pazar 23:59
 
 Programa kabul alan tüm adaylar 29 Ekim 2017 tarihinde VdGM Fransa Değişim grubu tarafından açıklanacaktır. 

This article was published under the category Vasco Da Gama Haberleri on 21/09/2017 22:10.