14 Mart Tıp Bayramı Mesajı

Bizler, Aile Hekimliği disiplinine gönül vermiş hekimleriz. Hepimizin sevdiklerine, eşlerine, çocuklarına, annelerine, babalarına, kardeşlerine sağlık hizmeti veririz. Halkımızı anne karnında takip etmeye başlarız ve ömürleri boyunca onların yanlarında olup koruyucu, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetlerini üstleniriz. Var olduğumuz günden beri onların hiçbirisini yarı yolda bırakmadık ve bırakmaya da hiç niyetimiz yok.

Pandemi sırasında en ön safta mücadele verdik, çok sayıda meslektaşımızı kaybettik. Yılmadık, mücadeleye devam ettik. Pandemi öncesinde olduğu gibi pandemi sonrasında da tüm olumsuzluklara rağmen halkımızın sağlığı için çalışmaya devam edeceğiz.

Tüm uyarılara rağmen Sağlıkta Şiddet’e çözüm getiremeyen, alkışlanacak düzeyde özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesine ve eşitsizliklerin giderilmesine dair taleplerine kulak tıkayan, bin bir emek ve zorluklarla yetişen genç hekimlerin geleceklerinden umutlarını yitirerek ülkeyi terk etme planları yapmalarına kayıtsız kalan idarecilere sorumluklarını hatırlatmak istiyoruz.

Aile Hekimliği disiplininin, tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz sağlık sisteminin içinde de hak ettiği yerde olabilmesi için buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz ve Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz!” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, durmadan, yorulmadan, usanmadan çalışmaya devam edeceğiz!

14 Mart Tıp Bayramımız kutlu olsun!

Saygılarımızla,
Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Merkez Yönetim Kurulu

This article was published under the category Dernekten Haberler on 13/03/2022 12:00.