Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği Yürütmesinin Durdurulması İçin Hukuki Yollara Başvurduk

Değerli üyemiz,

30.12.2010 tarih ve 27801 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan, "Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Sağlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler İle Sözleşme Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliği" hakkında bize görüş ve önerileriniz ilettiniz. Siz üyelerimizin ortak görüşü bu yönetmeliğin çeşitli maddelerinin Aile Hekimliği uygulamasının başarısını azaltabilecek, iş barışını ve çalışma huzurunu bozacak maddeler içerdiği yönündeydi.

Yönetmelik ile ilgili eleştirileriniz sonrası konuyu daha detaylı çalışmak üzere uygulamada çalışan siz üyelerimizle birlikte çalışma grubumuzu kurduk ve Hukuk büromuz ile birlikte çalışmalarımızın sonuna geldik. Bu çalışma sürecinin ardından, yönetmelikte hem siz üyelerimizin, hem de hukuk büromuzun tespit ettiği belirsizliklerin giderilmesi, çalışma ortamımızı daha ileriye taşıyacak ve uygulama içinde çalışan meslektaşlarımızın daha etkin çalışmalarını sağlayacak düzenlemelerin önünü açmak üzere yönetmeliğin yürütmesinin durdurulmasına yönelik hukuki sürecimizi başlattık ve Danıştay Başkanlığına dava dilekçemizi ilettik.

TAHUD olarak amacımız Aile Hekimliğinin başarılı olması yönünde yapılacak tüm çalışmalara aktif olarak katılmak, alanımızın başarısızlığına neden olabilecek ve üyelerimizin yaşadığı sorunlarla, çözüm önerilerimizi duyurmak için tüm platformlarda etkin olarak çalışmaktır. Bu yaklaşım doğrultusunda henüz taslak aşamasında iken yönetmeliği üyelerimizin görüşüne açtık, görüş ve önerilerimizi gecikmeden paylaştık, Bakanlığımıza ilettik. Ancak bugün gelinen noktada tüm Aile Hekimlerinin ortak görüşü taslak aşamasından itibaren belirtilen sorunların henüz giderilmemiş olduğudur. Yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için başvurduğumuz konuların başlıcalarını aşağıda özetlenmiş olarak bulabilirsiniz.

  • Çalışma saatlerinin alt sınırının haftada 40 saat olarak belirlenmesine rağmen üst sınır belirtilmemesi
  • Çalışma bölgesinde ikamet etmemenin sözleşme feshine neden olması
  • Belirli bir sayının üzerindeki kayıtlı hastalar için ödeme yapılmaması
  • Tıbbi tanıtım ilkelerine uygun şartlarda yapılsa bile ilaç tanıtımının cezalandırılması

Saygılarımızla

This article was published under the category Dernekten Haberler on 21/03/2011 00:00.