Sayın Meslektaşlarımız ve Değerli Üyelerimiz,

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Merkez Yönetim Kurulu (TAHUD MYK), Antalya’da görev yapan değerli üyemiz Uzman Doktor Pınar Bilgili’nin 22 Mayıs 2019 tarihinde mesai sırasında bir hastası tarafından şiddete uğradığını öğrenmekten büyük üzüntü duymaktadır. Sn. Uzman Dr. Pınar Bilgili, acil bir hasta ile ilgilenirken başka bir kadın hasta tarafından odasında alıkonulmaya çalışılmış ve sözel ve fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Değerli üyemiz Uz. Dr. Pınar Bilgili ile hemen irtibata geçilmiş, durumu hakkında bilgi alınmış, kendisine TAHUD olarak her türlü desteğin sağlanacağı konusunda güvence verilmiştir.

Artık tahammül edilemez boyutlara ulaşan ve terör eylemlerine dönüşmüş olan “Sağlıkta Şiddet” konusunda TAHUD MYK olarak atılacak her adımda yer aldığımızı ve almaya devam edeceğimizi tekrar vurgulamak istiyoruz. Birinci basamakta görev alan sağlık emek ve meslek örgütleriyle “Sağlıkta Şiddet” konusundaki ortak çalışmalarımız ve yakın ve uzak vadeli planlamalarımız devam etmektedir.

TAHUD olarak “Sağlıkta Şiddet”in önlenmesinde rolü olan tüm politika yapıcıları, yöneticileri ve paydaşları, önleyici tedbirlerin alınması ve ağır yaptırımların yürürlüğe konması için ACİLEN harekete geçmeye davet ediyoruz.

Meslektaşımız ve üyemiz Uz. Dr. Pınar Bilgili’ye bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, meslektaşımızın karşı karşıya kaldığı bu şiddet olayını kınıyoruz.

Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği Merkez Yönetim Kurulu 

This article was published under the category Aile Hekimliği Haberleri on 23/05/2019 20:00.