BU ŞİDDET NEDEN?

Gün geçmiyor ki gazetelerde, televizyonlarda sağlıkta şiddetle ilgili bir haber okumayalım. Her geçen gün sayısı artan bu olayları, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) olarak şiddetle kınıyor ve diyoruz ki:

Hekimliğe adım attığımız ilk gün, en temel ilkemizin “SİZLERE ZARAR VERMEMEK” olduğunu öğrenmişken ve tıp fakültesinden mezun olduğumuzda Hekimlik Andı ile hayatımızı sizlerin sağlığını korumaya adayacağımıza yemin ederken bu şiddet neden?
Çocuklarınızın büyüyünce doktor olmasını arzu edip küçük önlüklerle fotoğraflarını çekip “İnşallah” diye dua ederken, bu kutsal meslek sahiplerine bu şiddet neden?
Kendi çocuğumuz evde ateşli yatarken, bize emanet edilen canlar için sabahlara kadar uyumayıp onların sağlıklarına kavuşmaları için çabalarken bu şiddet neden?
Bir can dünyaya gelirken, bir hastayı taburcu ederken ve bunlara en az sizler kadar sevinirken bu şiddet neden?
Sizlere hizmet için sevdiklerimizden ayrılıp köy köy dolaşırken, aşılarla çocuklarınızı hastalıktan koruyup yaralarınızı sararken iyileşmeniz için sizler kadar dua ederken bu şiddet neden?

İşte bu anlamsız ve giderek artan “sağlık çalışanlarına yönelik şiddet”e “DUR” demek için halkımızı sağduyulu olmaya, büyük emeklerle yetişen hekimlerimizin tek amacının sizleri yaşatmak olduğuna inanmaya ve bu kutsal mesleği daha huzur ve güven dolu ortamlarda yapmamız, sizlere yardımcı olabilmemiz, sizlere hizmet verebilmemiz için, SAĞLIKTA ŞİDDETE SON diyelim.
 
Türkiye Aile Hekimliği Uzmanlık Derneği Merkez Yönetim Kurulu

This article was published under the category Dernekten Haberler on 02/10/2018 14:15.