Aile Hekimliği Yeterlilik (Board) Sınavı Duyurusu

Aile Hekimliği Yeterlilik (Board) Sınavı Nedir?

Uzmanlık Yeterlilik (board) sınavı birçok uzmanlık alanında yapılan ve temel amacı uzmanlık eğitiminin standartlarını yükselterek, ilgili alanın kalitesini artırmak olan sınavdır. Yeterlilik sınavları ülkemiz, Avrupa Birliği ve Dünya’da uzmanlık eğitiminin standardizasyonu sağlamak amacı ile uygulanmaktadır.

Türkiye Aile Hekimliği Yeterlilik Kurulu 2022 yılında Yeterlilik Sınavı düzenleyecektir. Bu sınav ülkemizde Aile Hekimliği uzmanlık eğitimi veren tüm akademik oluşumların katkıları ile hazırlanmıştır. Aile Hekimliği Yeterlilik Sınavının amacı, Aile Hekimliği alanındaki mesleki yeterliliğin değerlendirilmesidir.

Aile Hekimliği Uzmanlık Yeterlilik (Board) Sınavına Kimler Girebilir?

Sınava Aile Hekimliği Uzmanlık eğitimini tamamlamış TAHUD üyesi olan bütün Aile Hekimliği Uzmanları başvurabilir. Sınav sonuçları adaylara kişisel olarak bildirilecektir. Sınav sonucunda başarılı olmuş adaylara 5 (beş) yıl geçerli Türkiye Aile Hekimliği Yeterlilik Kurulu (TAHYK) “Yeterlilik Belgesi” verecektir.

Sınav tarihi ve yeri?

26 Ekim 2022 Ankara Üniversitesi (Yer ve zaman adaylara ayrıca bildirilecektir).

Son Başvuru Tarihi ne zamandır?

01 Ağustos 2022

Sınava nasıl başvurabilirim?

TAHUD Web Sitesindeki dijital formu dolduran adaylara sekreterya geri dönüş yapacaktır. Bu sürecin takibi adayların bireysel sorumluluğundadır.

Prof. Dr. Nezih Dağdeviren
TAHYK Başkanı

Aile Hekimliği Yeterlilik (Board) Sınavına başvurmak için aşağıdak formu doldurabilirsiniz. 
 

This article was published under the category Dernekten Haberler on 04/03/2022 08:00.