TAHYK Duyurusu

Aile Hekimliği Yeterlik (Board) Sınavı Nedir?
Uzmanlık yeterlik (board) sınavı birçok uzmanlık alanında yapılan ve temel amacı uzmanlık eğitiminin standartlarını yükselterek, ilgili alanın kalitesini arttırmak olan sınavdır. Yeterlik sınavları ülkemiz, Avrupa Birliği ve Dünya’da uzmanlık eğitiminin standardizasyonu sağlamak amacı ile uygulanmaktadır.

Türkiye Aile Hekimliği Yeterlilik Kurulu bu yıl ilk defa Yeterlik Sınavı düzenleyecektir. Bu sınav ülkemizde Aile Hekimliği uzmanlık eğitimi veren tüm akademik oluşumların katkıları ile hazırlanmıştır. Aile Hekimliği Yeterlik Sınavının amacı, Aile Hekimliği alanındaki mesleki yeterliğin değerlendirilmesidir.


Aile Hekimliği Uzmanlık Yeterlik (Board) Sınavına Kimler Girebilir?
Sınava Aile Hekimliği Uzmanlık eğitimini tamamlamış TAHUD üyesi olan bütün Aile Hekimliği Uzmanları veya eğitiminin son yılında olan Aile Hekimliği Araştırma Görevlileri ve Asistanları başvurabilir. Sınav sonuçları adaylara kişisel olarak bildirilecektir. Sınav sonucunda başarılı olmuş adaylara Türkiye Aile Hekimliği Yeterlilik Kurulu (TAHYK) “Yeterlik Belgesi” verecektir. Sınavı başarmış Araştırma Görevlileri ve Asistanlar ise belgelerini uzmanlıklarını tamamladıklarını bildirdikten sonra alabileceklerdir.


Sınav tarihi ve yeri?
Teorik sınav: 31 Ekim 2019 saat: 11:00, Swissotel Ankara

Uygulama sınavı: 3 Kasım 2019 saat:10:00


Son Başvuru Tarihi ne zamandır?
11 Ekim 2019


Sınav ücreti ne kadar?
Sınav ücreti kongre katılımcısı adaylar için 100 TL‘dir. Kongreye kayıtlı olmayan adaylar ayrıca günlük kongre kaydı yaparak sınava katılabilirler. Ücretler sınav günü tahsil edilir.

Sınava nasıl başvurabilirim?
Kayıt formunu eksiksiz doldurduktan sonra tahud@tahud.org.tr adresine e-posta yoluyla göndermeniz yeterli olacaktır. Başvurusu kabul edilen adaylara e-posta ile geri dönüş yapılacaktır. Bu sürecin takibi adayların bireysel sorumluluğundadır. 

Prof. Dr. Nezih Dağdeviren 
TAHYK Başkanı 

 

This article was published under the category Aile Hekimliği Haberleri on 13/09/2019 15:00.