26-30 Eylül 2017 İtalya-Bari ve Lecce VdGM Değişim Programı

Değişim programı kapsamında yapılacak; Bari şehrindeki aile hekimliği klinik gezileri Lecce şehrinde yapılacak olan Coordinamento Wonca Italia International Conference’a katılarak İtalya’daki’daki aile hekimliği uygulamalarını deneyimleyebilir, programa dahil olan sosyal programlara katılarak da İtalya’nın kültürü ve sosyal yaşamı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.
 
Program detayları;

  • 26 Eylül 2017 Salı Bari ’şehrine varış ( Bari ve ya Brindisi Havalimanı en yakın) Aynı gün öğleden sonra hoşgeldin toplantısı, İtalya’daki Aile Hekimliği Uzmanlık eğitimi ve İtalya’nın sağlık sistemi hakkında kısa bilgilendirme sonrasında sosyal aktivite ve akşam yemeği
  • 27 Eylül 2017 Çarşamba sabahtan aile sağlığı merkezi klinik gözlem gezisi, öğleden sonra Lecce’ye hareket etmek üzere toplanma, akşam Lecce’de sosyal aktivite.
  • 28 Eylül 2017 Perşembe tarihinde katılımcılar genç İtalyan aile hekimlerinin ve aile hekimliği asistanlarının da katılacağı İngilizce olarak düzenlenecek workshoplara katılacak (sunum ya da başka bir materyal hazırlama zorunluluğu yok), akşamında sosyal aktivite.
  • 29-30 Eylül 2017 katılımcılar Lecce şehinde düzenlenecek olan Lecce’deki Coordinamento Wonca Italia Uluslararası Kongresi’ne ücretsiz katılabilecek. Kongelerde oturumlar İtalyan dilinde olup İngiliz diline ücretsiz çeviri hizmeti sağlanacaktır. Akşamında sosyal program.

 
 ÖNEMLİ NOT
>> 26 Eylül 2017 akşamında yapılacak olan sosyal program ve akşam yemeği ücretsizdir.
>> Bari ve Lecce şehirlerinde Aile Hekimliği pratiğini deneyimleyeceğiniz sağlık birimlerine ulaşım organizasyon komitesi tarafından sağlanacaktır.
>> Kongreye katılım ve workshoplar ücretsizdir.
 
*Toplam katılımcı kontenjanı 20’dir ve bu katılımcıların farklı ülkelerden olması hedeflenmektedir.
*Program sırasınca ücretsiz konaklama opsiyonu olmayıp konaklama ve ulaşım masrafları katılımcıların kendisi tarafından karşılanacaktır. Konaklama için uygun ücrete bir apartman veya hostel rezervasyonu yapılacağı ilan metninde belirtilmiş olup ücreti katılımcılar tarafından ortaklaşa ödenecektir.
*Klinik gözlemler sırasındaki hasta-hekim görüşmeleri ve kongredeki konuşmaların keynote speaker'lar ve workshop hariç İtalyanca olduğunu ve İtalyanca bilme zorunluluğu olmadığını hatırlatmak isteriz.
 
Değişim programlarına başvuracakların;

  • İletişim bilgilerini,
  • Dil yeterliliğini (İngilizce başta olmak üzere diğer yabancı dil yeterliliği),
  • Aile hekimliği disiplininine, aile hekimliği ile ilgili organizasyonlara, WONCA’ya, VdGM’ye olan ilgisini  açıkladıkları ve bu konulardaki akademik/sosyal çalışmalarını (bildiri ve konuşmalarını içeren)
  • VdGM değişim programlarına olan ilgisini (ülkemizdeki bir değişim programının organizasyonunda görev almış, ev sahipliği yapmış olması, bir başka ülkedeki VdGM değişim programlarına katılmış veya başvuruda bulunmuş olmas vb),
  • Yurtdışı seyahat veya çalışma tecrübesini,
  • Kişisel özellikleri ve meslek dışı ilgi alanlarını,
  • Ülkemizi en iyi şekilde temsil etme isteğini,
  • Son olarak da değişime katılarak elde edeceğiniz deneyimleri ülkemizdeki meslektaşlarımızla paylaşma planlarını (sunum, poster, sosyal medya vb)

bilgilerini içeren bir CV (İngilizce) ile neden bu değişim programına katılmak istediğini anlatan motivasyon mektubunu (İngilizce) en kısa zamanda tarafımıza göndermeleri rica olunur.
 
Başvuru adresi: hippokratesturkey@gmail.com
Son Başvuru Tarihi:  10 Ağustos 2017 Perşembe 23:59
 

This article was published under the category Vasco Da Gama Haberleri on 04/08/2017 14:10.