Yurt dışındaki aile hekimliği uygulamalarını deneyimlemek isteyen tam zamanlı aile hekimliği asistanları ve ilk beş yılındaki aile hekimliği uzmanları için planlanan VdGM değişim programı 21-26 Mayıs 2019 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Zagreb ve Sibenik kentlerinde gerçekleştirilecektir.

Değişim programı kapsamında yapılacak klinik gezileri ve Coordination of Croatian Family Medicine(KOHOM) kongresine katılarak Hırvatistan’daki aile hekimliği uygulamalarını deneyimleyebilir, programa dahil olan sosyal programlara katılarak da Hırvatistan’nın kültürü ve sosyal yaşamı hakkında fikir sahibi olabilirsiniz. Program detayları;

  • 21 Mayıs 2019 Salı Zagreb'deki Franjo Tudman Havaalanına varış
  • 22-23 Mayıs aile sağlığı merkezi gezileri
  • 23-26 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek Coordination of CroatianFamilyMedicine(KOHOM) kongresine ücretsiz katılım.

Kongre dili İngilizce olup, Sibenik'e varış tarihi olarak 23 Mayıs planlandı. (Tüm katılımcılar kendi ülkelerindeki aile hekimliği modeli ve kendi çalışma yerleri ile ülkelerindeki çocuk sağlığı hizmetlerini tanıtacakları sunumlar ile kongredeki uluslararası bir oturumda konuşmacı olacaklardır. Bu yıl onuncusu düzenlenen KOHOM kongresinin teması :'' Bir aile hekimliği uzmanının Çocuk Bakımı/Takibi''dir.
Sosyal Program: Üzerinde çalışıyoruz! 25 mayıs cumartesi akşamı gala yemeği
Konaklama: İlk iki gün için meslektaşlarımızın evinde konaklama sağlanacaktır. Sibenik'te ise Amadriapark Hotel Resort'un iki kişilik odalarında konaklama planlanmıştır.Daha fazla bilgi için: www.amadriapark.com
*Toplam katılımcı kontenjanı 10’dur ve bu katılımcıların farklı ülkelerden olması hedeflenmektedir.
*Program sırasında 2 gün Hırvat meslektaşlarımızın evinde, kongre sırasında da otelde gerçekleştirilecek konaklama ve gala yemeği ücretsizdir.
*Ulaşım masraflarını katılımcıların kendilerinin karşılaması gerekmektedir.


Değişim programlarına başvuracakların;
İletişim bilgilerini,
Dil yeterliliğini (İngilizce başta olmak üzere yabancı dil yeterliliği);
Aile hekimliği disiplininine, aile hekimliği ile ilgili organizasyonlara, WONCA’ya, VdGM’ye olan ilgisini ile bu konulardaki akademik/sosyal çalışmalarını (sunum ve posterlerini)
VdGM Değişim Programlarına ilgisini (ülkemizdeki bir değişim programının organizasyonunda görev almış, ev sahipliği yapmış olması, bir başka VdGM değişim programlarına katılmış veya başvuruda bulunmuş olması…vb);
Yurtdışı tecrübesini;
Kişisel özellikleri ve meslek dışı ilgi alanlarını;
Ülkemizi en iyi şekilde temsil etme isteğini;
Son olarak da değişime katılarak elde edeceğiniz deneyimleri ülkemizdeki meslektaşlarımızla paylaşma planlarını (sunum, poster, sosyal medya…vb) bilgilerini içeren bir cv (İngilizce) ile neden bu değişim programına katılmak istediğini anlatan motivasyon mektubunu (İngilizce) en kısa zamanda tarafımıza göndermeleri rica olunur.

Başvuru adresi: hippokratesturkey@gmail.com
Son Başvuru Tarihi: 22 MART CUMA 2019

 

This article was published under the category Vasco Da Gama Haberleri on 21/03/2019 19:00.