19-20 Nisan 2013 Yenidoğan Kongresi İstanbul

Saygıdeğer  Meslektaşlarımız,
Türkiye’nin ilk Çocuk Hastanesi olan 114 yıllık köklü çınarımız, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanemiz adına siz değerli meslektaşlarımız ile birlikte ilkini gerçeklestireceğimiz ’’ 1. Şişli Etfal Çocuk Dostları ve Yenidoğan Kongremizi ’’ duyurmaktan büyük bir gurur, mutluluk ve heyecan duymaktayız.Geleceğimizi şekillendirecek nesillerimizin varlığı için elele veren büyük bir aile olan pediatri camiamızın, toplum sağlığımız için gün geçtikçe önemleri artan aile hekimlerimizin ortak paydaşlığında konularında son derece deneyimli akademisyenlerce gerçeklestirilecek kongremizde ufkumuzu genişletmek ve bilgilerimizi samimi bir ortamda paylaşmak en önemli amacımızdır.İlk defa yapacağımız ama gelenekselleşeceğine inandığımız kongremizin konuları pediatri bütünselliğinde ele alınarak özenle seçildi. Öncelikle planlı sağlık politikalarının temelinde Kamu Hastaneler Birliğinde Çocuk Kliniklerinin mevcut durumu ve planlamaları gözden geçirilirken bölgeselleşme modelinin yenidoğan sağlığı ve bakımının merkezileştirilmesine yansımaları tartışılacaktır.Kongremizde ağırlıklı olarak güncel genel pediatri konuları yanı sıra giderek önemini arttıran Aile Hekimlerine yönelik çocuk sağlığı konuları işlenecektir. Kongremizin temel saç ayağını oluşturan yenidoğan bölümünde ise özellikle ülkemizde yenidoğan sağlığı açısından en önemli konuların ele alınması hedeflenmiştir. Düşük doğum ağırlıklı prematüre bebeklerin izlem ve takibinin önemli bir ayağını oluşturan ve giderek ilgi uyandıran gelisimsel pediatri bölümü ile ortak verilerin sunulması amaçlanmıstır.Kongremizde konunun uzmanı olan akademisyen hocalarımızın katılımıyla düzenleyecegimiz kurslarda; “ Mekanik Ventilasyon Kursu” ile pediatri hekimleri için yenidoğanda solunum destek tedavilerinin ele alınması, aile hekimleri için ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek “ Yenidoğan Değerlendirilmesi Kursu (Glasgow Modeli)” ile yenidoğanların muayene standartlarının geliştirilmesi ve aile hekimlerinin yenidoğan konusunda farkındalıklarının ortaya konması amaçlanmıştır. Tüm hekimlerimizi ilgilendiren Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) ayrı bir kurs olarak sunulacaktır.Katılımcıların konunun uzmanı akademisyenlerin öncülüğünde tartışacağı poster çalısmalarının ve sözlü bildirilerinin meslektaşlarımızın bilimsel heyecanını arttıracağını düşünmekteyiz.Güzel bir bahar mevsiminde, güzel İstanbul’un, güzel insanlarının bulusacağı güzel kongremizin bilimsel tualinize renk katacağını ümit ediyoruz. Geleceğimiz çocuklarımız için “Hep Destek Tam Destek” felsefesini bizlerle paylaşacak tüm çocuk dostlarımızı kongremize bekliyoruz.19 – 20 Nisan 2013 günlerinde kimseye söz vermeyin !Sizleri dört gözle ve sevgi dolu bir yürekle bekliyoruz…
Saygıdeğer  Meslektaşlarımız,
Türkiye’nin ilk Çocuk Hastanesi olan 114 yıllık köklü çınarımız, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanemiz adına siz değerli meslektaşlarımız ile birlikte ilkini gerçeklestireceğimiz ’’ 1. Şişli Etfal Çocuk Dostları ve Yenidoğan Kongremizi ’’ duyurmaktan büyük bir gurur, mutluluk ve heyecan duymaktayız.
Geleceğimizi şekillendirecek nesillerimizin varlığı için elele veren büyük bir aile olan pediatri camiamızın, toplum sağlığımız için gün geçtikçe önemleri artan aile hekimlerimizin ortak paydaşlığında konularında son derece deneyimli akademisyenlerce gerçeklestirilecek kongremizde ufkumuzu genişletmek ve bilgilerimizi samimi bir ortamda paylaşmak en önemli amacımızdır.
İlk defa yapacağımız ama gelenekselleşeceğine inandığımız kongremizin konuları pediatri bütünselliğinde ele alınarak özenle seçildi. Öncelikle planlı sağlık politikalarının temelinde Kamu Hastaneler Birliğinde Çocuk Kliniklerinin mevcut durumu ve planlamaları gözden geçirilirken bölgeselleşme modelinin yenidoğan sağlığı ve bakımının merkezileştirilmesine yansımaları tartışılacaktır.
Kongremizde ağırlıklı olarak güncel genel pediatri konuları yanı sıra giderek önemini arttıran Aile Hekimlerine yönelik çocuk sağlığı konuları işlenecektir. Kongremizin temel saç ayağını oluşturan yenidoğan bölümünde ise özellikle ülkemizde yenidoğan sağlığı açısından en önemli konuların ele alınması hedeflenmiştir. Düşük doğum ağırlıklı prematüre bebeklerin izlem ve takibinin önemli bir ayağını oluşturan ve giderek ilgi uyandıran gelisimsel pediatri bölümü ile ortak verilerin sunulması amaçlanmıstır.
Kongremizde konunun uzmanı olan akademisyen hocalarımızın katılımıyla düzenleyecegimiz kurslarda; “ Mekanik Ventilasyon Kursu” ile pediatri hekimleri için yenidoğanda solunum destek tedavilerinin ele alınması, aile hekimleri için ülkemizde ilk kez gerçekleştirilecek “ Yenidoğan Değerlendirilmesi Kursu (Glasgow Modeli)” ile yenidoğanların muayene standartlarının geliştirilmesi ve aile hekimlerinin yenidoğan konusunda farkındalıklarının ortaya konması amaçlanmıştır. Tüm hekimlerimizi ilgilendiren Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) ayrı bir kurs olarak sunulacaktır.
Katılımcıların konunun uzmanı akademisyenlerin öncülüğünde tartışacağı poster çalısmalarının ve sözlü bildirilerinin meslektaşlarımızın bilimsel heyecanını arttıracağını düşünmekteyiz.
Güzel bir bahar mevsiminde, güzel İstanbul’un, güzel insanlarının bulusacağı güzel kongremizin bilimsel tualinize renk katacağını ümit ediyoruz. Geleceğimiz çocuklarımız için “Hep Destek Tam Destek” felsefesini bizlerle paylaşacak tüm çocuk dostlarımızı kongremize bekliyoruz.

Değerli üyemiz,

19-20 Nisan tarihinde yapılacak kongrede yer alan ve derneğimiz üyelerinin katkıları ile gerçekleşecek kurslara TAHUD desteği ile katılabilirsiniz.

Kongre programı ve detaylı bilgiye ekteki dosyadan erişebilirsiniz

This article was published under the category Aile Hekimliği Haberleri on 12/03/2013 00:00.