16. Ulusal Aile Hekimliği Kongresi ardından...

Değerli Üyelerimiz,

TAHUD olarak bu yıl onaltıncısını düzenlediğimiz Ulusal Aile Hekimliği Kongre’sini 26-29 Ekim 2017 tarihleri arasında Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirdik. Kongremiz zengin bilimsel içeriği ve meslektaşlarımız ile bir araya gelme fırsatı ile birlikte Cumhuriyetimizin 94. yıldönümünü hep birlikte kıvançla kutlamamızı sağladı.

Kongremize katılan 302 katılımcıya destekleri için çok teşekkür ederiz. Kongremizin açılış konuşmaları ve açılış paneli ardından WONCA Avrupa Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ungan’ın UEMO 50. Yıl Açılışında yaptığı konuşmasını Paris’ten canlı yayınla takip ettik. Kongremizi 6 salonda sunulan 24 konferans, 10 panel ve 5 çalıştay ile tamamladık. Bizi daha da mutlu eden, 260 kişinin aynı anda salonlarda aktif olarak oturumlara katılması oldu. Bu yüksek katılım oranı kongremizin bilimsel olarak doyurucu olduğunu teyit etmemizi sağladı.

Ayrıca kongremizde Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü onaylı Sigara Bıraktırma Kursu da dahil olmak üzere bilgi, beceri ve tutum geliştirilmesine yönelik 4 adet kursta 113 katılımcı yer aldı. Bu kursların düzenlenmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza çok teşekkür ederiz.

Yine 8 oturumda gerçekleştirilen 54 sözel bildiri sunumları oldukça verimli geçti ve meslektaşlarımızın direkt bilgi paylaşımı yapabilmelerine olanak tanıdı. Bunun yanında 52 poster bildirisi de kongremizin bilimsel zenginliğine katkı sağladı.

Kongremizin galası olan “Cumhuriyet Balosu” da hem meslektaşlarımızla bir araya gelerek yorgunluğumuzu atmamızı, hem de Cumhuriyetimizin 94. yılını beraberce coşkuyla kutlamamızı sağladı. Aynı zamanda Prof. Dr. Mustafa Çelik’e ait bir kişisel resim sergisi de kongremizin sosyal olarak da renklenmesine katkıda bulundu. Kendisine teşekkür ederiz.

Kongre kapsamında 160 TAHUD üyesi asistanımıza burs imkanı sağlandı. Genç meslektaşlarımızla bir araya gelmek ve onların heyecanını paylaşmak hepimiz için oldukça keyifli ve geleceğe umutla bakmamızı sağlayan bir unsur oldu.
Gerek bizzat gelip katılan, gerek belki de ilk kez bir kongrede bu kadar fazla yapılan canlı yayınlara katılan tüm meslektaşlarımıza minnetlerimizi sunarız. Ulusal Aile Hekimliği Kongresi TAHUD tarafından düzenlenen bir marka olma özelliğini sürdürmekte ve sizlerle birlikte her geçen gün daha da gelişeceğine olan inancımızı artırmaktadır.

17. Ulusal Aile Hekimliği Kongresi hazırlıklarına şimdiden bu şevk ile başlamış bulunmaktayız. Sizlerden gelecek talepler, destekler ve katkılarla bu senekinden daha da iyi bir kongre olacağına inanmaktayız.
Tüm meslektaşlarımıza saygı ve selamlarımızla…

Kongre Düzenleme Kurulu 




Kongre kitapçığına www.aile2017.org adresinden ulaşabilirsiniz.

This article was published under the category Aile Hekimliği Haberleri on 02/11/2017 09:40.