16-21 Mart 2020 Fransa-Paris Konferans Değişim Programı
Son başvuru tarihi: 20 Ocak 2020

Yurt dışındaki aile hekimliği uygulamalarını deneyimlemek isteyen tam zamanlı aile hekimliği asistanları ve ilk beş yılındaki aile hekimliği uzmanları için planlanan bu değişim programı 16-21 Mart tarihlerinde, 14. Ulusal Aile Hekimliği kongresi öncesinde Fransa’nın Paris şehrinde gerçekleşecektir.

Program detayları
· 16 Mart Pazartesi: Paris’e varış; öğleden sonra her ülkenin kendi sağlık sistemini ve aile hekimliği asistanlık programını tanıtacağı toplantıya katılım; katılımcılarla birlikte akşam yemeği.
· 17-18 Mart Salı-Çarşamba: Paris ve yakınlarındaki yerleşim birimlerinde birinci basamak klinik ziyareti. İsteğe göre FAYR-GP (French Young Resarchers in GP) tarafından düzenlenen ‘Aile hekimliğinde genç araştırmacılar’ prekonferansına katılım imkânı. (Kontenjan 2 kişi ile sınırlı olup toplantı içeriği Fransızca olacaktır.)
· 19-21 Mart Perşembe-Cumartesi: 14. Ulusal Aile Hekimliği Kongresi’ne katılım. (Kongre dili Fransızca olup İngilizce bölümler olacaktır.)
· Sosyal program: Sonra duyurulacaktır.
· Konaklama, ulaşım ve sosyal program giderleri katılımcılar tarafından karşılanacaktır.

Değişim programı için toplam 6 kontenjan bulunmaktadır. Seçim yapılırken adayların;
· Fransızca ve İngilizce dil yeterlilikleri,
· Değişim programlarındaki aktif rolleri ve deneyimlerini kendi ülkelerinde paylaşma istekleri,
· Daha önce herhangi bir değişim programına katılım durumları (katılmayanlara öncelik verilecektir) göz önünde bulundurulacaktır.

*Katılımcılardan kendi ülkelerinin sağlık sistemini ve aile hekimliği asistanlık programını tanıtacakları kısa bir sunum yapmaları ve değişim programı sırasında tecrübelerini paylaşmaları istenecektir.

Değişim programına katılmak isteyenlerin 20 Ocak 2020 tarihine kadar CV (İngilizce) ile neden bu değişim programına katılmak istediğini anlatan motivasyon mektubunu (İngilizce) ve program sürecinde önünde bulunan iki seçenek olan; iki gün birinci basamak klinik ziyareti ya da bir gün birinci basamak klinik ziyareti + bir gün ‘Aile hekimliğinde genç araştırmacılar’ toplantısından hangisine katılmak istediğini iki parça word dosyası formatında en kısa zamanda
hippokratesturkey@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir.

Başvuru adresi: hippokratesturkey@gmail.com
Son başvuru tarihi: 20 Ocak 2020

This article was published under the category Vasco Da Gama Haberleri on 08/01/2020 08:00.