Özel Sektörden Aile Hekimliği Uygulamasına Geçiş Esasları

TAHUD Hukuk Bürosu Aile Hekimliği uygulamasına geçiş yapmak isteyen, ancak kamuda çalışmayan hekimlerimizin yerleştirmelere başvurmalarını önermektedir. Aşağıda İstanbul ili yerleştirmeleri hakkındaki soruya yanıtı bulabilirsiniz.

Aile Hekimlerinin yerleştirilmeleri 25.05.2010 tarihinde yürürlüğe giren Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nin Aile Hekimliği Uygulamasında Atama ve Nakillerle İlgili Usul ve Esaslar başlıklı EK-1’nde düzenlenmiştir. Bu düzenlenmenin 1. maddesi Kamu görevlisi olan hekimlerin yerleştirilmelerini, 2. maddesi ise kamu görevlisi olmayan hekimlerin yerleştirilmelerini düzenlemektedir. Bu düzenleme gereğince kamu görevlisi olmayan aile hekimliği uzmanı hekimin İstanbul ilindeki aile hekimliği pozisyonlarına yerleşebilmesi için öncelikle pozisyonların kamu görevlisi olan hekimlerce doldurulamaması gerekmektedir. İldeki pozisyonlar kamu görevlisi hekimlerce tercih edilerek doldurulursa 2. maddeye yani kamu görevlisi olmayan hekimlere ihtiyaç kalmadığından yerleştirilme yapılmamaktadır.

Bu nedenlerle üyemizin İstanbul ilinde boş pozisyona yerleşebilmesinin ön şartı İstanbul’da görev yapan ve kamu görevlisi olan hekimlerin yerleştirilmelerinden sonra boş pozisyon kalmasıdır. Boş pozisyon kalması durumunda bu pozisyonlara Aile Hekimliği uzmanı olan hekimler 1. liste olarak yerleşebilecektir. Üyemizin İstanbul’daki aile hekimliği yerleştirmeleri açıklandığında müracaat etmesi yerinde olacaktır.

Saygılarımızla...

 

Konuyla ilgili mevzuat maddesi:

Ek–1
Aile Hekimliği Uygulamasında Atama ve Nakillerle İlgili Usul ve Esaslar
MADDE 2- (1) Sözleşme ile çalıştırılacak aile hekimleri aşağıdaki usullere göre yerleştirilir.
(2) İlin ilk yerleştirmesi;
b) Kamu görevlisi olmayan uzman tabip ve tabiplerin yerleştirilmeleri:
Pilot ilde aile hekimliği pozisyonlarının doldurulamaması halinde Valilik kamu görevlisi olmayan tabip ve uzman tabiplerden aile hekimi olarak çalıştırılmak üzere ihtiyaç duyulan sayıyı belirleyerek Bakanlıktan talepte bulunur. Bakanlığın önerisi ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü ile pozisyon adedi belirlenir. Kanunun 3 üncü maddesinin ikinci fıkrasındaki şartları taşıyıp kamu görevlisi olmayan uzman tabip ve tabiplerin başvuruları alınır ve prim ödenmek suretiyle kamu sektörü dışında çalıştıkları süreler de dahil edilerek hizmet puanları hesaplanır. Bu hizmet puanı sadece aile hekimliği ilk yerleştirme ve nakillerinde geçerlidir. Kamu görevlisi olmayan uzman tabip ve tabiplerin yerleştirilmeleri yukarıdaki (a) bendindeki usule göre yapılır.

This article was published under the category Hukuk Duyuruları on 26/07/2010 00:00.